AGD'den yaz etkinlikleri

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi'nin, düzenlediği Yaz Etkinliklerinde ilk hafta geride kaldı.

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi, yaz dönemine etkinliklerle hızlı bir giriş yaptı. İlk haftası geride kalan yaz etkinliklerinde neredeyse her günde bir etkinlik yer alıyor. ‘Bu Yaz Bizimle Başka Olacak’ sloganıyla kolları sıvayan AGD, her sene olduğu gibi bu sene de Sakarya’nın dört bir yanında şehrin gençlerine hizmet vermeye devam ediyor.

 

Yaz Etkinliklerinin ilk haftasını değerlendiren Koordinatör Muhammed Öztopaloğlu etkinliklerin hız kesmeden devam edeceğini belirterek şu ifadelere yer verdi.

 

SİSTEMLİ VE BOL ETLİNLİKLİ BİR PROGRAM HAZIRLADIK

Etkinlikler için özel kitapçık hazırladıklarını ifade eden Öztopaloğlu, “Yaz Etkinlikleri için arkadaşlarımızla çok ciddi bir hazırlık yaptık. Birçok toplantı ve yoğun çalışmanın sonunda hem velilerimizin hem de öğrencilerimizin istifadesine sunduğumuz kaliteli bir program ortaya çıktı. Etkinliklerimize katılan öğrenci ve velilerimiz en başta ne ile muhatap olduklarını biliyorlardı. Hazırladığımız kitapçık sayesinde sistemli bir eğitim veriyoruz.

 

TECRÜBE GENÇLERLE BULUŞTU

Hayatla iç içe öğrencilerin sıkılmadan öğrendiği bir ortam kurmaya gayret ediyoruz. Program dâhilinde öğrencilerimiz geçtiğimiz hafta şehrin geleneğini benimsemiş tecrübe sahibi isimlerle bir araya geldi. Adapazarı İlçe Din İşleri Uzmanı Hüseyin Köroğlu, Serdivan İlçe Vaizi Murat Mutlu hocalarımız öğrenci kardeşlerimize tecrübelerini aktardılar. Ayrıca değerli AFAD yetkilileri öğrencilerimizle buluşarak tecrübelerini aktardırlar. Bu sayede öğrenciler büyüklerinin yaşam deneyimlerinden istifade ettiler.

 

ANNE BABALAR BİLGİ ALDILAR

Öğrencilerimizle elimizden geldiğince ilgilenmeye devam ederken velilerimizi de ihmal etmiyoruz. İlk haftamızda velilerimizle bir toplantı gerçekleştirdik. Eğitim modelimizi ne yapmak istediğimizi aktardık. Etkinlik süreçlerimiz hakkında değerlendirmelerde bulunduk. Güzel bir buluşma oldu. Vakitlerini ayırarak toplantıya iştira eden velilerimize teşekkür ediyorum.

 

NASREDDİN HOCA GÖLE MAYA ÇALDI

Sınıf duvarlarının içinde tıkılıp kalmıyoruz. Elimizden geldiğince öğrencilerimizi tabiatla buluşturuyoruz. Cuma namazı sonrasında etkinliklerimize katılan bütün öğrencilerimizle birlikte millet bahçesinde buluştuk. Gençler lunaparkta doyasıya eğlendiler. Oyun sonrası Ömer Bektaş hocamız Nasreddin hoca kostümüyle gençlerimize hitap etti. Nasreddin Hoca ile göle maya çalma hikâyesini canlandırdılar. Unutamayacakları bir günü geride bıraktık.

 

HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEĞİZ

Başta ifade ettiğim gibi planlı bir şekilde ilerliyoruz. İnşallah, bundan sonraki süreçte de verimli programlarla hız kesmeden devam edeceğiz. Etkinlilerimize evlatlarını göndererek bizleri yalnız bırakmayan kıymetli velilerimize ve yapılan programlarda büyük bir özveri ile çalışıp gayret gösteren ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

AGD Yaz etkinlikleri