Büyükşehir'in Yeni Tıp Merkezi'nin İnşası Devam Ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi'nin yeni binasının inşaası, SEAH Kampüsü karşısında bulunan Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) bulunduğu devam ediyor.

Sağlık altyapısına katkı sağlayacak

Büyükşehirden yapılan açıklamada, TIP Merkezi’nin kaba inşaatında sona gelindiği, bina içinde yer alan elektrik, mekanik tesisatın inşası için çalışmaların başlatıldığı belirtildi. Proje tamamlandığında Büyükşehir Tıp Merkezi Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm kamu devlet hastanelerinin yükünü hafifletecek ve Sakaryalı vatandaşlara hiçbir ücret vermeden alternatif bir sağlık hizmeti sunacak. Tıp Merkezi tamamlandığında kapasitesi ve kapsamıyla Sakarya’daki sağlık altyapısına da katkı sağlayacak.

Projede neler var?

3 bin metkare alan üzerine kurulan merkezde hekim odaları, müşahede, pansuman, müdahale, numune alma odası, röntgen odası, ultrason, SFT, Odio, tıbbı atık odası, EKG odası, kan alma, oksijen ve vakum alma santrali, sistem odası, laboratuvar, engelli polikliniği, diğer tüm poliklinikler, diş polikliniği, sistem odası, idari alanlar yer alacak.

Hangi poliklinikler yer alacak?

Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi’nde her türlü laboratuvar tetkikler, elektro kardiyografi, radyolojik tetkikler ve solunum fonksiyon testleri yapılacak, dahiliye, genel cerrahi, göz hastalıkları, kulak burun ve boğaz hastalıkları, ortopedi, göğüs hastalıkları ve her türlü branşta sağlık hizmeti verilecek. Vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunmaya hazırlanan Büyükşehir Tıp Merkezi’nin bu yaz sonuna kadar hizmete başlaması hedefleniyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi