CHP'de Ergün Özkan sesleri

CHP'de kongre sürecinin startı verildi. 3 Temmuz'da ilçe delegelerinin belirlenme sürecinin başladığı CHP'de 15 Ekim'e kadar il kongreleri tamamlanacak.

CHP’nin takvimine göre 3 Temmuz ilçe delege seçimlerinin başlangıç tarihi olacak ve bu süreç 30 Temmuz’a kadar devam edecek. CHP 5 Ağustos’ta ise ilçe kongrelerinin startını verecek ve bu süreç de 10 Eylül’de tamamlanacak.

16 Eylül’de il kongreleri için başlangıç tarihi belirleyen CHP aldığı karar uyarınca 15 Ekim’e kadar bu sürecin tamamlanacağını belirtti. Olağan kurultay ise il kongrelerinin bitiminin ardından Parti Meclisi’nin belirleyeceği tarihte yapılacak.

CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan değişimine yönelik kulisler hızlanırken, Sakarya İl Örgütü’nün Ekim ayında yapılması gereken ilk kongresi öncesinde il başkan adayları bugünden çıkmaya başladı.

CHP kulislerinde parti teşkilatlarında arasında sevilen bir isim olan Ergün Özkan’ın görev verilmesi durumunda il başkanlığına sıcak baktığını “Şartlar oluştuğu takdirde neden olmasın.” dediği belirtiliyor.

Öte yandan CHP’den 3. sırada milletvekili adayı olan Kamil Özkan,  il başkanlığı için adaylığını açıklamıştı.     

 

Ergün Özkan CHP kongre