Milli Ağaçlandırma Günü'nde Sakarya'da Fidan Dikimi Yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı, 11 Kasım "Milli Ağaçlandırma Günü" Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, Adapazarı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen, fidan dikim sahasında kutlandı.

KİMLER KATILDI 

Kuzey Marmara Otoyolunun kenarında, “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine; Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Jandarma Alay Komutanı Nejdet Karaca, Orman Bölge Müdürü Önder Terzi, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ulvi Özerdem, SUBÜ Rektörü Prof.Dr.Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi Rektörü  Prof.Dr.Hamza Al, Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, Kuzey Marmara Otoyolu Yönetim Sistemleri Direktörü Ergün Çelikten, İl Müdürleri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, STK başkanları, muhtarlar, öğrenciler, çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖNDER TERZİ : Diktiğimiz her fidan ile “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes olacağız.

Törende bir konuşma yapan Sakarya Orman Bölge Müdürü Önder Terzi "Cumhurbaşkanımız Geleceğe Nefes olmak, dünyaya yeni bir medeniyet ufku açmak ve küresel ısınma sorununa dikkat çekmek adına 11 Kasım'ı Milli Ağaçlandırma Günü ilan ettiğinden beri ülkemizde bugün, bizim için bir bayram niteliğindedir. Ormanlar dünyanın ve ülkemizin en önemli servetlerindendir.

 

Bu servetin kıymetini bilerek hareket etmeli, elimizden geldiği kadar fidan dikmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti'mizin 100. Yılında; 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 2023 Lokasyonumuzda “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes" sloganımızla Türkiye Yüzyılının başlangıcında hep birlikte yeşil vatana güç vereceğiz. Ülkemizin önemli vizyon projelerinden birisi olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun kenarında geleceğimizi inşa etmek adına 2.023 adet fidanı toprakla buluşturacağız. Bugün diktiğimiz her fidan ile “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes" olacağız. Sizlerin ve tüm vatandaşlarımızın 11 Kasım 2023 Milli Ağaçlandırma Gününü kutluyorum." dedi.

VALİ YAŞAR KARADENİZ : En önemli görevimiz yeşili ve ormanı korumaktır.

Törende konuşan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ise Milli Ağaçlandırma Bayramı'nın gelecek için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Vali Karadeniz konuşmasına şöyle devam etti :

"Sayın Cumhurbaşkanımızın 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nü ilan ettiğinden beri 5.kez Milli Ağaçlandırma Törenine katılıyorum ve bu kapsamlı hazırlık ve organizasyon için başta Sakarya Orman Bölge Müdürü Önder Terzi ve ekibine teşekkür ediyorum. Dünyada öne çıkan yeşil kalkınma modeli ülkemiz tarafından hızlı biçimde uygulanmaktadır. Bugün milyonlarca fidan toprakla buluşacak, şehrimizin en önemli hazinesi doğasıdır. Sakarya doğasıyla, sanayisi, turizmi ve tarımı ile dünyada öne çıkan bir şehir olacaktır. Bizim gelecek nesillere bırakacağımız en güzel ve anlamlı miras yaşanılabilir bir dünya bırakmaktır. Onun için en önemli görevimiz yeşili ve ormanı korumaktır. Ormanı ayakta tutmak, sanayiyi de ayakta tutmak ve ekonomik anlamda güçlü olmak demektir. Burada dikeceğimiz fidanların yeşerdiği, büyüdüğü günleri de inşallah hep beraber göreceğiz." 

Kuzey Marmara Otoyolu Yönetim Sistemleri Direktörü Ergün Çelikten ise, yaptığı konuşmasında: “Bizler, sizler ve hepimiz için orman ve yeşil hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır. Bugün Sakarya'da ağaç dikmeye devam edeceğiz. 3-5 yıl içinde Kuzey Marmara Otoyolunun etrafında yemyeşil yüksek ağaçlar göreceğiz. Bu dikim sahasının hazırlığı için bizlere yardımcı olan Sakarya Valimize ve Orman Bölge Müdürümüze çok teşekkür ediyorum.'' dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan resim sergisi gezildi.

Serginin gezilmesinin ardından “Milli Ağaçlandırma Günü” dolayısıyla hazırlana fidan dikim sahasına katılımcılar tarafından Sahil Çamı ve Defne türlerindeN olmak üzere toplam 2.023 adet fidan toprakla buluşturuldu.

 

Milli Ağaçlandırma Günü Vali Yaşar Karadeniz Önder Terzi Sakarya