Sapanca'nın kurtuluşu düzenlenen törenle kutlandı

Sapanca'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Törene; Sapanca Kaymakamı Addurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, İlçe Jandarma Komutanı vekili Arifiye İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Sabahattin Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, daire müdürleri, Türkiye Çanakkale ve istiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları Derneği yönetimi ve üyeleri, Sapanca Muharip Gaziler Derneği üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kutlamalarda Hükümet Konağı önünde kaymakamlık ve belediye başkanlığı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehit Albay Güneri Ekici Parkı'ndaki programa geçildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımını tarafından çalınan çeşitli marşlar sonrasında, tarihi Rüstempaşa Camisi minaresine, İlçe Müftüsü Yavuz Koçak tarafından yapılan dua eşliğinde Türk Bayrağı asıldı.

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen; “Sapanca'mız günümüzden 102 yıl önce bugün, 1921 yılının 22 Haziran'ında özgürlüğüne kavuştu. Sapanca'da yüreği vatan sevgisi ile dolu halkımızın direnciyle, işgalci kuvvetler topraklarımızdan çekildi. Halkımız yaşlısıyla genciyle, kadınıyla işgale karşı kahramanca mücadele etti. Biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu böylesi kahramanlık ve kendini vatan için feda edenlerin destanları ile doludur. Saygıdeğer Sapancalı hemşerilerim, hak ve hürriyetten yoksun toplumların hayatta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bize emanet edilen bölünmez bütünlüğü savunmak, iç ve dış tehditlere karşı her daim uyanık olmalıyız. Kahraman şehitlerimizin bize bıraktığı bu mukaddes emaneti aynı şuur ve inançla daha yükseklere taşımakta her daim kararlı olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz vatanımızın kurtuluşu için canları pahasına kahramanca mücadele veren. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, şükranla yâd ediyorum. Hemşerilerimin Sapanca’mızın kurtuluşunun 102’inci yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından folklor gösterisi yapılarak öğrenciler tarafından şiir okundu. Tören sonrası öğlen namazını müteakip Rüstempaşa Camiinde şehitlerimiz adına Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleşti.

Sapanca Belediyesi Kurtuluş şenlikleri