TUBİS turuncu bisikletlerde kiralama dönemi başladı

Büyükşehir Belediyesi'nin yepyeni projesi Yeni Nesil İklim Dostu Bisikletli Ulaşım: TUBİS Turuncu Bisikletlerde kiralama dönemi başladı.

Büyükşehir web adresi www.sakarya.bel.tr’den başlayan online kayıtlarla bisikletseverler uygun fiyata katlanır ve şehir bisikleti olmak üzere iki tür turuncu bisikleti 1, 3 ve 6 aylık olmak üzere kiralayabilecek.

 

Bisiklet Dostu Şehir unvanlı Sakarya’da Büyükşehir Belediyesi yepyeni bir projeyi daha hizmete aldı. Daha önce lansmanı gerçekleştirilen Yeni Nesil İklim Dostu Bisikletli Ulaşım Projesi olan ‘TUBİS Turuncu Bisiklette kiralama dönemi 3 Temmuz Pazartesi günü itibariyle başladı. Büyükşehir Belediyesinin web adresi www.sakarya.bel.tr adresinde başlayan kiralama işlemleri kapsamında turuncu bisikletler 1, 3 ve 6 aylık olmak üzere kiralanabilecek.

 

İki farklı turuncu bisiklet

“Katlanır” ve “Şehir’’ bisikleti olmak üzere iki türü bulunan TUBİS bisikletlerini kiralayan bisiklet severler, kilitlerini ve talep etmeleri durumunda bisiklet sepetlerini ücretsiz olarak alabileceklerdir. Fakat dilerlerse çocuk koltuğu ve kasklarını uygun fiyatlar karşılığında kiralayabilecekler.  Rengini Sakarya’nın meşhur kabağından alan ve kullanım olarak gelişmiş teknik özelliklere sahip TUBİS’ler artık Sakarya’nın tüm lokasyonlarında görülecek.

 

Güvenli sürüşler dileriz

Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yeni Nesil İklim Dostu Bisikletli Ulaşım Projemiz ‘TUBİS Turuncu Bisikletler 3 Temmuz Pazartesi günü itibariyle kiralanmaya başladı. 1, 3 ve 6 aylık olmak üzere kiralanabilecek turuncu bisikletlerin kiralama işlemleri web adresimiz www.sakarya.bel.tr’den gerçekleştirilecek. Bisikletseverler dilerlerse çocuk koltuğu ve kasklarını da uygun fiyatlar karşılığında kiralayabilecek. Bisikletseverler Turuncu Bisikletleriyle yeşillikler içerisinde, Çark Deresi kenarında gezebileceği gibi, çok yakında tamamlanacak bağlantı yollarımızla kesintisiz olarak Sapanca Gölü kenarından Kocaeli iline kadar bisiklet sürebilecek, her geçen gün genişleyen bisiklet yolları ağımızla şehrin dört bir yanına ulaşabilecek. Tüm bisikletseverlere turuncu bisikletlerle güvenli sürüşler dileriz” ifadeleri kullanıldı.

 

Turuncu Bisikletler (TUBİS) İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

*TUBİS sisteminde bir kullanıcı aynı bisikleti arka arkaya en fazla iki defa kiralayabilecektir.

 

*Turuncu Bisikletler vatandaşlarımıza kiraladıktan sonra bakım ve onarımı için hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Tüm tamir işlemleri bisikletinizi Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ne getirmeniz durumunda Büyükşehir Belediyemizce yapılacaktır.

 

 

 

 

*Şehir bisikletinizin arkasındaki oturak sadece çocuk koltuğunun montajı için dizayn edilmiştir. Bu oturağa yolcu alınmaması, oturak üzerinde 25 kg. dan fazla yük ve eşya taşınmaması gerekmektedir.

 

*Turuncu Bisikletler, sadece www.sakarya.bel.tr web adresi üzerinden kiralanmaktadır. Online kiralama yapılmadan, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ne geldiğinizde tarafınıza bisiklet teslimatı yapılamamaktadır.

 

Turuncu Bisiklet Nedir?

*750 adedi şehir bisikleti ve 250 adedi ise katlanır şekilde olacak, toplamda 2 çeşit hizmete alınacak.

*Kiralandıktan sonra vatandaşlardan bakım ve onarımı için ücret alınmayacak, tüm işlemler belediyeye ait olacak.

 

*Kiralama bedeli:

1 aylık 100 TL

3 aylık 250 TL

6 aylık 400 TL

 

*Kask kiralama:

1 aylık 15 TL

3 aylık 30 TL

6 aylık 50 TL

 

*Çocuk koltuğu kiralama:

1 aylık 30 TL

3 aylık 60 TL

6 aylık 100 TL

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tubis bisiklet kiralama