AK Parti'de kongre süreci ve yerel seçimler (1)

AK Parti 7.olağan kongresini Mart 2021'de gerçekleştirdi. Parti tüzüğüne göre yeni kongrenin Mart 2024'e kadar yapılması gerekiyor.

Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024 yerel seçimleri öncesi bu sonbaharda partisini kongreye götürebileceği belirtiliyor.

Sakarya’da da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gözler il ve ilçe kongrelerine çevrildi. Genel seçimlerde Milletvekili adaylığı başvurusu için Genel Merkezden vize alamayan İl Başkanı Yunus Tever’in yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

AK Parti kulislerinde İl Başkanı Tever’in yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için adaylık başvurusunda bulunacağı iddiası siyasetin gündemine oturmuş durumda. Tever’in, adaylık başvurusunun kabul edilmesi durumunda ise üç dönem kuralına takılan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın yerine aday gösterilebileceği AK Parti kulislerinde dillendiriliyor.

Tever’in adaylık başvurusuna ilişkin başta AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz olmak üzere  Milletvekillerinin nasıl bir tavır sergileyeceği merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkan adaylarının belirlenmesinde ilin Milletvekillerinin görüşlerine önem verdiği biliniyor.

AK Parti’de  Tever’in il başkanlığına aday olmaması durumunda il başkanlığı adaylığı için üç ismin nabız yokladığı kulislerde konuşuluyor.

AK Parti Kulislerinde İl Başkanlığı adaylığı için 6’ıncı sıradan milletvekili adayı gösterilen ancak seçilemeyen Adnan Akif Dizer, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Fevzi Gürsoy, İrfan Püsküllü ve görevde olan bir STK başkanının isimleri geçiyor.

Devam edecek…

 

AK Parti Kongre Yerel seçimler